Monday, July 2, 2018

Almedalen dag 1

Då var första dagen avklarad och jag känner mig ganska mör efter att ha sprungit runt på massa event och mingel.
Förra året så pratade alla om digitalisering. I år är det AI - artificiell intelligens som står på programmet. Mitt mål för dagen var att försöka greppa vad AI står för vilken visade sig vara väldigt svårt för det är ett svårfångat begrepp.
En av alla AI-gurus sa att AI + människor kommer att lösa framtidens problem. Men det finns ett hinder i denna utvecklingen och det är att människor är dåliga på att formulera problem. Och utan problems så kommer vi inte att hitta på några bra lösningar. Det är en enorm ledarskapsutmaning att försöka använda AI.
En bra påminnelse var att det gäller att vara i tid på dom populära eventet. Under dagens jakt för att förstå vad AI är var jag på väg mot Vinnovas event om Hur kan Sverige bli ledande inom artificiell intelligens? På vägen dit fick jag ett telefonsamtal och fastande i 20 minuter. Väl på plats så var det fullt i lokalen och det var kö för att komma in.
Sen visade det sig att Vinnovas event var högst listad i Almedalens event app. Det gäller att vara ute i god tid på dom populära evenemangen.
Under morgonen hann jag med en jätteorolig workshop om filmpedagogik - Filmpedagogik i en digital era. Det gick ut på att använda sig av improvisation i sitt skapande. Passade mig som handen i handsken. Vi brainstormade, fotograferade och filmade, och resultatet blev en kreativ berättelse. Målet var att öka folks bildförståelse, så som man får bättre läsförståelse genom att läsa.
Ett annat intressant ämne var hur man kan nå ut till folk mellan 18-25 år som aldrig läst en dagstidning eller har några regelbundna medievanor. Det är typ supersvårt och en sjukt stor utmaning. Medierna behöver hjälp till självhjälp. Ett projekt som heter Beta Borås berättare om hur dom kämpade med att nå ut till den yngre målgruppen med lokala nyheter. Det var nästan omöjligt för dom. En app som dom använde sig av heter knightlab.com. Värd att titta närmare på. Dom berättade att bästa sätter att nå ut till yngre målgrupper är att använda Facebook och Facebookgrupper.
Tidningen Chef anordnare ett seminarium om hälsa på arbetsplatsen och hur mycket man som chef får lägga sig i de anställdas livsstilsval. Det bästa tipset dom hade var att hålla dom svåra samtalen levande hela tiden och att man behöver policys om hur man hanterar hälsa på jobbet att luta sig emot. Ett företag som var med hade hälsocoacher till alla anställda. Många företag vill förebygga utbrändhet och ohälsa. Frågan är dock hur mycket man som arbetsgivare får lägga sig i andra liv och gränsen är ganska suddig.
Under eftermiddan hann jag med en träff med några JCI:are oxå. Alltid kul att få lite jci-inspiration.
Nu är dagen slut. Tack och gonatt!
PS. Jag var imponerad av Ulf Kristerssons tal igår.

No comments:

Post a Comment